12 Ekim 2011 Çarşamba

Bu modül öğrenci merkezli değerlendirmenin nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda yardımcı oldu mu? Nasıl?


Evet.Öğrenciler değerlendirme tabloları hazırlayıp kullanırlar. Bu da daha derin düşünmelerine, kendi kendilerine öğrenip öğrenmediklerini değerlendirmelerine olanak sağlar.
Ünite boyunca, ünitenin amacı ve içeriğine yönelik uygulamalarla değerlendirme yapılabilir. Bunun için süreç boyunca kısa cevaplı sorularla dönüt alınabilir. Öntest ve son test uygulanarak öğrencilerin ne kadar ilerleme sağladıklarını görülebilir.

Öğrencilerden birbirlerini öğretmenin koyacağı kurallar çerçevesinde eleştirmeleri istenebilir. Böylece değerlendirme sürecinde aktif rol üstlenebilirler. Akran değerlendirmesi yaptırılabilir. Proje ve performans ödevlerinin değerlendirme ölçekleri öğrencilerle birlikte hazırlanabilir. Konu sonunda öğrencilere özdeğerlendirme formları doldurtulabilir.


Öğrencilerin öğrenip öğrenmediklerini nasıl değerlendirebilirim?


öğrenci yansıtmaları, okuma yanıt günlükleri, notlandırma rehberi, akran geri bildirm formu, Kendini değerlendirme ölçeği vb. sonuçlarına göre öğrenip öğrenmediklerini değerlendiririz.
Öğrencileri, değerlendirme sürecinde nasıl aktif hale getirebilirim?

öğrencilere öz güven aşılamak, sorumluluklar yüklemek, grup çalışmalarına teşvik etmek suretiyle aktif hale getirebiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder